Ewalies Ekologiska & Glutenfria Browniemix, 400 g

1produktbildbrowniemix

”Det var den godaste kakan jag ätit” – Noel, 6 år 

Produktinformation:
Dessutom är  sockermängden halverad och det vita sockret är utbytt mot råsocker. Brownien är baserad på fullkorshirsmjöl och fullkornsrismjöl. Den innehåller inget majsmjöl eller vetestärkelse, vilket gör den både saftigare, godare och nyttigare, samtidigt som GI-nivån halveras. Ewalies brownie innehåller dessutom även bitar av 64% choklad vilket gör den extra god, med fyllig chokladsmak.

Innehållsförteckning:
Fullkornsrismjöl, råsocker, chokladflingor, kakaopulver, fullkornshirsmjöl, fruktkärnmjöl, bourbonvanilj, havssalt

Näringsinnehåll:
Näringsvärde per 100 g, Energi 1659 kj/393 kcal
Fett 6,0 g, varav mättat fett 3,3 g, Kolhydrater 76,1 g, varav sockerarter 43,5 g, fiber 5,0 g, Protein 6,1, salt 0,1 g

*GI (glykemiskt index) är ett mått på hur snabbt ditt blodsocker höjs efter att du ätit någonting som innehåller kolhydrater. Kolhydrater med högt GI gör att ditt blodsocker stiger snabbt, vilket ger ett kraftigt insulinpåslag. Att äta mat med lågt GI gör att du minskar risken att drabbas av högt kolesterol och blodtryck, diabetes, fetma, hjärt- och kärlsjukdomar.

Skärmavbild 2015-09-06 kl. 22.05.44

 

 

Screen Shot 2016-02-12 at 18.46.16

10 Comments

 1. Berit Sörensson
  april 4, 2015

  var kan man löpa denna glutenfria mix till chokladmuffins?

  Reply
  • Karolina Wahlström
   april 9, 2015

   Hej Berit! Ja det kan man göra, de fungerar utmärkt till både muffins, brownies och kaka!

   Reply
  • Ewa
   april 9, 2015

   Berit, du hittar Ewalies Browniemix på ICA. Om din ICA handlare inte har den i sin butik. Be dem att ta in den. Den är supergod!

   Reply
 2. Helene
  juni 7, 2015

  Hej! Jag har köpt browniemixen och gjort den som muffins. Har blandat den med havremjölk och laktosfritt smör. Kan jag servera detta som laktosfritt? Eller innehåller något i förpackningen laktos?

  Reply
  • admin
   juni 8, 2015

   Hej Helene
   Du kan servera Brownien som laktosfri, då vår choklad i browniemixen är laktosfri.

   Reply
 3. Vegansk brownie aquafaba | Evelinas ekologiska
  september 30, 2016

  […] vad aquafaba är här. Dessa brownies är riktigt enkla att svänga ihop då de är gjorda på en Ekologisk & Glutenfri Browniemix från Ewalie. Allt som behövs är alltså browniemix, bönspad (aquafaba), vegetabilisk mjölk och kokosolja. […]

  Reply
 4. Camilla
  december 12, 2016

  En undran?! Varför är pappersförpackningen till Brownies så överdimensionerad?? Skrattretande liten påse i stor pappkartong….

  Reply
  • admin
   december 12, 2016

   Hej Camilla
   Det vet jag inte om jag kan hålla med om, att kartongen skulle vara onormalt överdimensionerad. Det är väl så de flesta förpackningar ser ut som har en ytterkartong med en innerpåse. Men jag förstår vad du menar om du jämför med övriga Ewalies produkter. Där är det precis tvärtom. What you see, is what you get. Vilket de flesta konsumenter burkar klaga på att det är så lite i förpackningarna. Men det är inte mindre än i någon annan konkurrentsförpackning men ögat luras av förpackningarna. Det bästa är att läsa på etiketten, vad det står för vikt innehåll. Vi kommer dock byta Brownienförpackningen inom kort, för att den skall passa in med övriga sortimentet. Tack för att du hörde av dig och berättade vad du tyckte. Allt gott, Ewa

   Reply
 5. hanna
  april 8, 2017

  Makalöst gott!

  Reply
  • admin
   april 10, 2017

   HEJ Hanna
   Vad glada vi blir att höra att du tycker om våra Brownie. Har du testat att göra göra någon smarrig topping. Det blir också väldigt gott.
   Varma hälsningar, Ewa

   Reply

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering