Browniemuffins

ca 12 st:
1 förpackning Ewalie Browniemix
1 1/4 dl smält kokosolja
1 Linfröägg (1 msk hela linfrön + 4 msk Vatten)
1 dl vegetabilisk mjölk
1 mogen banan
1 dl blåbär
Någon nypa Havssalt

brownies mjölk och äggfria

Fria från gluten, mjölk och ägg. För att bara göra glutenfria muffins, använd vanlig mjölk och ägg.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan linfröna och vattnet i en kastrull och låt sjuda i några minuter till konsistensen tjocknat lite, det ska få ungefär samma konsistens som äggvita. Smält under tiden kokosoljan. Blanda ned linfröblandningen, den smälta kokosoljan, veg. mjölken, banan och ev lite salt i en bunke tillsammans med Browniemixen. Mixa smeten jämn med en stavmixer. Rör till sist ned tinade eller färska blåbär.

Smörj ca 10-12 st muffinsformar med kokosolja och häll därefter i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min och känn sedan efter försiktigt med en sticka beroende på hur kladdiga muffins du vill ha. Låt de vara inne längre för en fastare konsistens.

Servera med kokosgrädde som du enkelt gör genom att ta det feta lagret från en förpackning kokosmjölk och vispar fluffigt. På bilden är de garnerade med ätbara blommor.

Recepttips och bild från Evelina på evelinasekologiska.se

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering