Ewalies Browniefudge

Botten:
200 g smör eller kokosolja
2 ägg
1 paket Ewalie browniemix
1 1/4 dl mjölk

Fudgetopping:
2 dl vispgrädde
1 dl råsocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör eller kokosolja

Brownie Fudge1

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret till brownie bottnen i en kastrull. Blanda ner ägg, browniemix och mjölk. Rör ordentligt till en jämn smet. Häll smeten i en liten långpanna, ca 40×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills det tjocknar, ca 20-25  minuter. Rör om då och då. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar Bred fudgen över kakan och ställ den svalt tills fudgen stelnar. Skär i bitar. Servera gärna med vispgrädde och frukt eller bär!


Recepttips och bild från Anneli Andersson, glutenfria godsaker

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering